Kiçikdən-böyüyə çoxlarının sevimli yeməyi lahmacunu ev şəraitində hazırlaya bilərsiniz.
Metbuat.az xəbər verir ki, lahmacunun hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
4 stəkan un
1.5 stəkan su
10 qr maya
1 çay qaşığı duz
İçliyi üçün:
200 qr qiymə
3 ədəd pomidor
1 ədəd doğranmış soğan
½ qaşığı duz
½ çay qaşığı qara istiot
Hazırlanması:
Un, maya, su və duz əlavəe dib xəmir yoğurun. Üzərini örtüb yarım saat saxlayın. Xəmiri 2 dəqiqə də yoğurub 8 hissəyə bölün. Kündələri 10 dəqiqə saxlayıb oxlovla açın. İçliyi xəmirin üzərinə yayın. Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəlik sobada 25 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az