Qış aylarında xanımların ən çox bişirdiyi yeməklər arasında sulu yeməklər üstünlük təşkil edir.
Metbuat.az Azərbaycan milli mətbəxinin dadlı təamlarından sulu xəngəlin hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmir üçün
Un
1 ədəd yumurta
Su
Duz
Şorba üçün
500 qr xırda hissələrə bölünmüş qoyun əti
2 ədəd baş soğan
Noxud
Duz, istiot
1 ç/q tomat pastası
Sirkə, sarımsaq
Hazırlanmasına gəldikdə xəngəlin xəmiri düşbərə xəmiri kimi hazırlanır və eləcə də kəsilir. Kəsilmiş xəmir taxtanın üstünə yığılır və qurudulur. Doğranmış xəngəli dərhal bişirmək olar.
Əgər istəsəniz, yaxşıca qurudub sonraya da saxlaya bilərsiniz. Noxud axşamdan soyuq suda isladılır və səhər yarımçıq bişirilir. Digər ərzaqlar da əlavə edilib bişirilir.
Nuş olsun!