Gürcü xəngəlinin hazırlanması

Xəmir xörəkləri yemək üçün havanın soyumasını gözləyənlər, tam vaxtdır.

Metbuat.az bu dəfə gürcü xəngəlinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Tərkibi:

Xəmir üçün

3 stəkan un

1 stəkan su

1ədəd yumurta

Duz

İçlik üçün

250 qram qoyun əti

200 qram mal əti

3 baş soğan

Qırmızı və qara istiot

Su, duz

Hazırlanmasına gəldikdə isə, ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulur. Yarım saat xəmir kənarda saxlanılır.

İçlik üçün ət soğanla birlikdə maşından keçirilir, üzərinə su əlavə edilərək bişirilir. Duz və istiot vurulur.

Xəmir kiçik hissələrə ayrılır, kündələnir. Hər kündə yayılaraq içinə qiymə qoyulur.

Xəmirin kənarı bükülür.

Hazır xəngəllər ağzı qapalı qazanda əvvəlcədən qaynadılmış duzlu suda 11-15 dəqiqə bişirilir.

Nuş Olsun!

"Gürzə" yeməyinin hazırlanması - Oxumaq üçün tıkla


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)