Evdə sağlamlığınıza faydalı, ləzzətindən doymayacağınız çörək hazırlaya bilərsiniz.
Metbuat.az çovdar çörəyinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
500 qram çovdar unu
300 ml su
20 qr yaş maya
2 çay qaşığı duz
2 çay qaşığı kəklikotu
Hazırlanması:
Unu ələyib içərisinə yaş maya əlavə edin. Daha sonra zeytun yağı və su töküb yoğurmağa başlayın. Kəklikotunu da əlavə etdikdən sonra yoğurmağa davam edin. Xəmiri 2 hissəyə bölüb mayalanmağa qoyun. Mayalandırdıqdan sonra kündələr kəsib yuvarlaq şəkil verin. Üzərinə kəsiklər atıb 15 dəqiqə də mayalandırın. Əvvəlcədən 190 dərəcədə qızdırılmış sobada üstü və altı yaxşıca qızaranadək bişirin.
Nuş olsun!
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az