Bu dəfə Türkiyə mətbəxinin dadlı şirniyyatlarından “sütlaç” hazırlayacağıq.
Metbuat.az şirniyyatın hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Lazım olan ərzaqlar:
1 stəkan yarım düyü
3 stəkan isti su
4 stəkan süd
2 stəkan şəkər tozu
2 yemək qaşığı düyü unu
Qeyd: Düyü ununun lopa-lopa olmaması üçün süd ilə yaxşıca qarışdırdıqdan sonra qaynamaqda olan düyüyə əlavə edin.
Hazırlanması:
Təmizləyib yuduğunuz düyüyə isti su əlavə edib qaynadın. Süd, şəkər tozu və düyü ununu ayrı qabda qarışdırıcı ilə qarışdırın. Qaynamış düyüyə süd qarışığını az-az əlavə edərək qarışdırmağa davam edin. “Sütlaç” hazır olanda servis edəcəyiniz qaba tökün. İlıqlandıqdan sonra soyuducuya qoyub soyudun. Şirniyyat hazırdr.
Nuş olsun!
Aysel Yaqubqızı / Metbuat.az