Antiseptik və antibakterial xüsusiyyətlərə malik olan balın bir çox faydası var. O, həmçinin tarla bitkiləri üçün tozlandırıcı rolunu oynayır. Balın tərkibində C vitamini, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminləri, kalsium, fosfat, natrium, dəmir, maqnezium, kalium və xlorid var.
Metbuat.az xarici mediaya istinadən balın faydalarını təqdim edir:
- İlıq su ilə içildikdə bədəndə yığılan yağların həzminə kömək edir.
- Yüksək xolesterin səviyyələrini tənzimləyir və yaxşı xolesterol səviyyələrini artırır.
- Şəkər yerinə təbii dadlandırıcı kimi istifadə edilə bilər.
- İmmun sistemini gücləndirir. İnfeksiyalara qarşı müqavimət göstərir.
- Yüksək karbohidrat mənbəyidir. Buna görə də idmançıların dözümlülüyü və performansını artırır. Güc və enerji verir.
- Xərçəng və şiş əleyhinə xüsusiyyətlərə malik balın faydaları xərçəngə də çox təsir edir. Xərçəngin qarşısını alır və onun inkişafını dayandırır.
- Mədə fəsadlarını orqanik müalicə edir.
- Beyni gücləndirir və konsentrasiyanı artırır.
- Ənənəvi tibbdə təbii antiseptik kimi istifadə olunur.
- Balın xüsusiyyəti onun iltihab əleyhinə olmasıdır. Bakteriyaları təmizləyir. Dəri maskalarında istifadə edildikdə, mövcud sızanaqların qısa müddətdə sağalmasına kömək edir və nəm tutaraq dərini yumşaq edir.
Seyranə Quliyeva / Metbuat.az